Green Fair si Parcul Artelor

Asa cum va spuneam acum cateva zile (pe blogul vechi, ce-i drept)

Parcul Naţional va fi în perioada 19 – 21 iunie gazda celei de a doua ediţii a manifestării culturale “Parcul Artelor” având ca temă “Bucureşti , 550 ani de vitalitate şi creativitate urbană bucureşteană”.
În cadrul evenimentului se va desfăşura şi ediţia XIV a GreenFair – expoziţie cu vînzare de creaţii handmade.

informatii preluate de aici.

La acest targ veti gasi bijuterii putin diferite decat cele cu care v-am obisnuit. Cel mai important aspect este faptul ca toate vor fi din lut pictat.

Am descoperit in lut un material aproape senzual: este capricios si sensibil, mult mai greu de prelucrat decat fimo, se crapa usor, ii trebuie mult timp pana este gata de pictat, se usuca la aer (si nu trebuie grabit sub nici o forma), se picteaza cu multa delicatete, iar lacuirea finala il desavarseste in asa masura incat arata ca o ceramica pretioasa.

Toate aceste caracteristici se unesc intr-un dans foarte frumos si necesita o implicare totala in creatie pentru ca finalul sa fie unul artistic.

De asemenea, majoritatea colierelor sunt lucrate cu snur satinat si noduri chinezesti. Nodurile chinezesti sunt migaloase si dupa un anumit numar de noduri (care nu este foarte mare) devin dureros de realizat. Fiecare nod trebuie strans de 2-3 ori si fiecare nod are 6-8 bucle (care trebuie stranse individual) – la finalul unei zile de lucrat noduri am degetele amortite.

Voi imparti ce am lucrat in ultima perioada in 3 seturi.

Primul set l-am denumit Gradina Japoneza. Este inspirat din cultura japoneza cu care am intrat in ultima vreme in contact si pe care o gasesc fascinanta.

[flickr-gallery mode="photoset" photoset="72157619346050767"]

Al doilea set s-a intamplat pur si simplu :) Am lucrat la logo-ul meu, care este inspirat din tatuajul pe care il am, apoi m-am trezit pictand idei tribale pe lut. Aceasta colectie este inca la inceput si cred ca i s-ar potrivi numele de “Tatuaje temporare”

[flickr-gallery mode="photoset" photoset="72157619429874950"]

Cel de-al treilea set va purta un nume simplu: “Noduri”. Si acest set este la inceput, dar veti intelege ideea :)

[flickr-gallery mode="photoset" photoset="72157619347346423"]