O noua etapa: matrita!

Am primit cu cateva saptamani in urma o comanda provocatoare. O comanda cu semnificatie. Speciala, ce mai.

Irina, ale carei comenzi au fost de fiecare data interesante, s-a hotarat ca de data asta sa imi testeze pe bune abilitatile. Si m-a rugat sa ii fac cercei cu Sf. Irina Ateniana.

Vreo 2 saptamani nici n-am avut curaj sa ma gandesc la ei pentru habar n-aveam cum aveam sa ii fac. La final mi-am luat inima in dinti si m-am pus pe gandit. Singura solutie “valabila” parea sa ii fac o matrita. Am incercat sa schitez desenul si mi-am dat seama ca nivelul de detaliu, cu resursele mele, nu imi vor permite sa fac niste cercelusi de o dimensiune rezonabila cu imaginea respectiva.

Asa ca am cazut de acord cu Irina sa ii fac un medalion mai mare plus niste banuti aurii ca cercei. Si m-am pus pe treaba :) Am eliminat cateva detalii, dar m-am straduit sa respect pe cat posibil modelul de baza. Intrumentele au fost: fimo, o scobitoare si un bold (like a pro, baby :P)

Imi pare rau ca nu am pozat si etapele intermediare. Iata matrita:

Matrita

De aici lucrurile au mers destul de simplu. Am obtinut medalionul folosind matrita, iar cerceii au detaliu din matrita. Le-am dat bine cu pudra aurie, le-am copt, le-am zgariat bine pentru a le dat un aspect de vechi, am mai dat cu putina pudra aurie ca sa invechesc si zgarieturile, iar in final le-am lacuit.

Et voila!

Medalion Cercei Set