Etapele unui portret … la mine

Andrei a vrut sa ii faca proaspetei si dragei sale sotii un cadou aniversar deosebit asa ca si-a pus increderea in mine pentru un portret de cuplu, un colier si cercelusi pe masura.

Ce pot sa va spun este ca m-a pus in dificultate. Pentru ca vroia sa fie cat mai mare. Adica nu A4 cum eram eu obisnuita. Am facut 50/70 cm … nu stiu exact cat inseamna in A-uri :D

Reactia lui Andrei (si din cate mi-a transmis mai tarziu si a doamnei sale) a fost mai mult decat pozitiva, asa ca am rasuflat usurata :)

Mai greu a fost sa ajunga la ei (adica in Anglia) pentru ca DHL sau altele asemenea ar fi luat si pielea de pe om, iar a trimite un colet in afara tarii pentru Posta Romana este un adevarat travaliu (am completat un formular foarte pretios in 6 copii si mi s-a transmis ca daca gresesc nu mai primesc altu’). Am stat cu inima stransa si la un moment dat chiar fara speranta, dar in final a ajuns cu bine.

De data asta am avut si inspiratia de a fotografia portretul in etapele creatiei (ca de scanat era mai creu la asa dimensiune).

In prima faza trasez contururile – aici e partea aia cu asezare in pagina, trasat linii de ghidare, facut masuratori, refacut masuratori si tot asa. Fotografia este foarte urata pentru ca am marit contrastul foarte mult.

Daca va asteptati sa urmeze faza 2 …. e mai greu. Eu lucrez relativ haotic si dupa chef, desi in mod normal desenez prima data ochii (my favorite part). Va las pe voi sa vedeti cum am continuat aici, iar la final gasiti si o poza cu colierul doamnei.