Nu mai am voie sa donez

Tot cu 2 saptamani in urma eram in compania unor persoane faine si am prins o frantura dintr-o conversatie despre donare.

Dupa donarea de anul trecut mi s-a trimis acasa o foaie cu HCV Reactiv. M-am speriat putin, am refacut analize si am iesit sanatoasa tun. M-am suparat ca m-au speriat si-am zis ca nu mai donez niciodata.

Insa nu stiu ce din conversatia auzita m-a convins ca e momentul sa merg sa donez iar. Si m-am dus in dimineata asta. Se pare ca din cauza acelui HCV Reactiv (care nu am inteles foarte bine ce este – sunt un soi de purtator de Hepatita C – la mine nu se manifesta, desi s-ar putea declansa) nu mai am voie sa donez niciodata. Au facut iar recoltare, vedem cam peste o luna ce iese.

Vroiam sa va povestesc despre cum m-am simtit cand am aflat ca nu mai am voie sa donez. Ei bine, furioasa si neputincioasa. Cred ca donarea este unul dintre acele putine lucruri … vitale pe care le poti face pentru un om. Si sunt suparata ca mi s-a luat dreptul de a face asta.

Probabil ca din cauza acestei furii, in momentul in care o don’soara fara halat, dar angajata a spitalului a incercat sa bage in fata mea la recoltari analize vreo 3 cucoane (pe care le auzisem discutand despre cata spaga sa dea fiecare doctorului), am intrat frumos in cabinet dupa ea si le-am spus ca ma intereseaza foarte putin cine sunt doamnele, eram acolo inaintea lor, asa ca vor intra dupa mine. Probabil ca socul de a fi tratate in felul asta a fost asa de mare ca au ancorat un zambet pe buze, m-au invitat inauntru si si-au facut treaba instant. Angajata spitalului a impietrit langa usa si a sarit intr-o parte speriata cand i-am cerut sa imi dea voie sa imi pun haina in cuierul din spatele ei.

Si ma gandesc acum, daca a fost atat de usor sa dau peste nas unei doctorite, unei asistente si unei … ce-o fi fost individa, nu e oare de multe ori vina noastra ca sistemul merge prost? Ca stam si inghitim o gramada de tampenii?

Cand m-am operat de apendicita, recunosc, am platit doctorul si am fost suparata pe chestia asta, dar am refuzat sa dau ceva asistentelor care m-au ingrijit timp de 3 zile. Si s-au purtat uman cu mine.

Sunt sigura ca nu mereu merge metoda pe care am aplicat-o eu si nu stiu care ar fi solutia alternativa, dar nu cred ca a da spaga si a suporta nepotisme e o solutie.

Si cam atat.