De weekend …

Azi m-am trezit cu o stare de weekend pe care nu imi mai amintesc de cand n-am avut-o. O stare de leneveala placuta, de rasucit in asternuturi calde, de picoteala dupa ce alarma a incetat sa sune si o pisica ce toarce zgomotos in timp ce se cuibareste moale unde gaseste o deschizatura in plapuma.

Cand m-am ridicat intr-un final din pat, as fi tras plapuma dupa mine si, infasurata in ea, as fi privit pe geam cum ninge. Da, ar fi mers si o cafea calda. Mi-am pus in loc halatul de casa moale, papucii pufosi si am pornit spre geam cu pisica impleticindu-se in jurul meu. Parca-i frumos, dar parca m-am dezobisnuit de zile reci atat de lungi.

Am facut apoi un dus fierbinte si-am lasat apa sa curga mult pe ceafa si pe omoplati, sa-mi amorteasca durerea cu care ma aleg mai mereu de la prea multe ore de lucru.

Va scriu acum infasurata in pijamalele mele plusate pe care le am de prea multi ani si pe care Marius vrea sa le arunc (sic! nu-i acasa), si-ascult Paolo Nutini – Growing Up Beside You, de ale carui live sessions sunt indragostita de cateva zile. Si-am o stare dulceaga dulceaga pe care am s-o prelungesc cu un ceai de rooibos cu vanilie.

De la 17.00 va astept la Jaya Winter Fest.