Pana …

[…] Pentru un scurt moment n-a venit catre noi decat un vant usor. Lumea era simpla, goala, linistita. Totul a basculat dintr-o lovitura, intr-un miracol stupefiant: doua aripi imense au topit norii, drept in fata mea.

Doamne! Cum poate cerul sa poarte o pasare asa de mare cu o gratie asa de lejera? Era un vultur … venise sa planeze deasupra piscului, cu penele desfasurate ca o manta umflata de vant. Mi-am ridicat capul, fascinat de linistea neagra a acestei fiinte in pustiul cenusiu al cerului. Vulturul s-a balansat un moment intre stanci si nori, apoi a coborat cu salturi lente, neregulate. Aerul l-a asezat in sfarsit chiar in fata noastra, la zece pasi intr-o mototolire ampla si febrila. L-am privit cu ochii tot atat de mari ca si gura. Barbia imi tremura fara ca dintii sa clantane, asa eram de fascinat. Am auzit-o pe dona Maria murmurand la gatul meu:

– Respira usor, Luisito. Si, in special, nu te misca!

Am intepenit, cu respiratia salbaticita. Stiam ca marii rapitori nu ataca atata timp cat ochii raman ficsi si corpul imobil. Ne-am pandit unul pe altul – eu, vietuitorul terestru, si el, din cer. Nu mai indrazneam sa respir, nu puteam sa fac nimic. El trebuia sa se miste la celalalt capat al firului intins intre vietile noastre. Asteptarea mi s-a parut nesfarsita. Poate ca l-am strigat, poate ca i-am strigat in inima mea ca il asteptam. Brusc, s-a ridicat pe picioare. S-a desfasurat asa de larg, ca cerul a disparut in spatele lui. Pietrele s-au rostogolit sub corpul sau. Si-a reluat zborul drept catre noi. Bataile de aripi mi-au invadat craniul, un vant de furtuna m-a ciufulit. N-am mai vazut nimic. O scurta atingere mi-a atins ceafa. S-a facut iarasi zi … Cat mi-am intors capul in toate directiile, vulturul era deja departe in nori. Nu mai tremuram. Pielea imi era inghetata, dar sangele imi clocotea pe dinauntru. M-am auzit gafaind zgomotos … […]

“Cele sapte pene ale vulturului” – Henri Gougaud

Voi credeti in coincidente? Eu prea putin. Brosa este a Ancai – pana de argint ii apartine, eu doar am integrat-o in organza si voal.

BR054