De Craciun alege un brad in ghiveci.

Primit pe mail cu titlul “Colaborare cu Salvati Copii”. Lasand deoparte faptul ca cineva  a ” mancat” un i,  m-a deranjat faptul ca nu era vorba de nici o colaborare. Colaborare inseamna, din punctul meu de vedere, interactiune. Adica lucram impreuna pentru ceva. Eu fac ceva pentru tine, tu faci ceva pentru mine. De fapt mail-ul solicita ajutor pentru o campanie – ceea ce nu mi se pare deloc deplasat, din acest motiv veti gasi mai jos si textul comunicatului de presa. Dar:

  • invata sa iti verifici textul inainte de a-l trimite;
  • daca era vorba intr-adevar de o colaborare eu n-am inteles cum am putea proceda. Singurul indiciu legat de faptul ca mi se solicita totusi ajutorul a fost: “orice ajutor e binevenit si multumit anticipat” … si asta a fost tot.

Dar cum copiii (3 de “i”, da?) n-au nici o vina si actiunea e laudabila, iata:

“De Craciun alege un brad in ghiveci. Ajuti natura, ajuti copiii!

Bucuresti, 2 decembrie.

Se apropie Craciunul. Un brad impodobit de Sarbatoare si cei dragi in jurul sau ne fac sa privim cu mai mult optimism la un 2011 incert. Suntem obisnuiti cu brazii taiati, din import, intrucat noi nu prea mai avem ce taia. Dar daca am incerca un brad natural, viu, in ghiveci? Unul care poate fi pastrat in casa tot anul si ornat de fiecare Craciun?

Floria.ro incearca sa ofere aceasta alternativa ecologica la un pret cat mai accesibil. Mai mult, pe langa oxigen pentru noi toti, ne-am gandit si la copiii care au nevoie de ajutor. De aceea, 10% din pretul brazilor de Craciun in ghiveci vanduti in 2010 de Floria va fi donat Organizatiei Salvati Copiii Romania in spiritual Festivalului Brazilor de Craciun, aflat deja la a XI-a editie.

In toata lumea creste de la an la an numarul celor care aleg un brad in ghiveci in locul unuia taiat. Fie ca il veti pastra in casa si in anii care urmeaza sau il veti planta in gradina, bradul natural viu este o alegere ecologica si mult mai frumoasa. El nu se scutura, nu se lasa, nu se arunca. Poate fi impodobit si despodobit si ne poate aduce bucurie in suflet mai multa vreme.

“Am ales specii deosebite de brazi potriviti pentru a putea fi crescuti de oricine chiar si intr-un apartament. Acesti brazi rezista de la minus 5 la plus 30 de grade Celsius, si nu depasesc 2 – 2,5 metri inaltime. Am ales si pentru orice buzunar, brazi de la 49 la 249 de lei, intre 50 de cm si 175 cm” a declarat Mugur Cosmin Frunzetti – managing partner Floria.ro.

Pe langa preocuparea pentru mediul inconjurator, Floria.ro a ales sa doneze 10% din incasarile obtinute prin vanzarea brazilor in ghiveci catre Organizatia Salvati Copiii Romania, inspirati fiind de Festivalul Brazilor de Craciun, eveniment anual ajuns la a 11-a editie. Acesti bani vor ajuta la hranirea, imbracare si mai ales educarea copiilor care au avut ghinionul sa nu mai aiba o familie in jurul lor.

“Floria este un magazin de flori si buchete online al carui focus nu sunt brazii. Am lansat aceasta campanile pentru ca ne preocupa mediul in care traim si am vrut sa oferim o bucurie copiilor carora nu le trimite nimeni flori si, uneori, nu primesc nici macar o jucarie, o masa deosebita sau un zambet” a mai declarat Mugur Cosmin Frunzetti.

Detalii suplimentare despre brazii in ghiveci care sunt inclusi in campanie se gasesc la www.floria.ro/brazi-in-ghiveci