Detoxifierea cu Oshawa (IV) + cateva retete
Dragii mei,
Iata ca azi am terminat pentru a patra oara regimul Oshawa. Despre primele 2 dati v-am si povestit pe blog (aici si aici).
A treia oara, despre care nu v-am scris, am tinut varianta care se gaseste online, cea cu 4 cereale – grau, orez, hrisca si mei – si mi-a fost groaznic de greu pentru ca mi-a displacut foarte tare atat gustul meiului, cat si al hriscai.
De data asta am vrut sa fie cat mai simplu. Treceam printr-o perioada aglomerata si voiam ceva simplu, care sa ma puna pe drumul cel bun. Asa ca am eliminat hrisca, meiul, dar si ceaiurile de la primele ture. Voiam ca existenta mea sa fie cat se poate de curatata de grija alimentatiei (nu stiu cum e la voi, dar pentru mine intrebarea “ce mananc azi” e uneori foarte enervanta).
Asa ca am ramas cu: grau, orez, sare, apa.
Cum a fost:
- M-am convins inca o data ca montarea psihica este esentiala. Am inceput regimul stiind ca pot sa il tin, dorindu-l chiar, asa ca a fost usor, desi – teoretic – ar fi trebuit sa fie poate cea mai grea tura de pana acum pentru ca, fata de celelalte dati cand am stat cat mai mult in casa si am primit cat mai putini oaspeti (spre deloc), acum am stat mai mult in afara casei, am mers de fiecare data multi km pentru ca am fost ghizi ai Bucurestiului pentru o prietena si am avut mai tot timpul pe cineva in vizita, ba chiar am avut oaspeti permanenti pentru 3 zile. Mi-a dat o senzatia de calm si normalitate si-a fost bine.
- Desi am prins si perioada de canicula am reusit sa fac si 3 antrenamente scurte, de data asta fara epuizarea din a doua tura, ba chiar cu rezistenta buna.
- M-am hotarat sa fac si cateva dintre retetele pe care le-am gasit online, dar nu m-am putut abtine sa le adaptez. Vi le voi scrie mai jos.
- Am slabit 4 kg
- Am dormit mult … poate aveam si nevoie :)
In concluzie: a fost bine, a fost tura care s-a dus cel mai usor, fara pofte aproape deloc (desi in jurul meu s-au mancat bunatati si s-a baut vin :P) si fara momente in care sa imi fie cu adevarat greu.
Retete Oshawa gasiti destul de multe pe net la o simpla cautare pe google. Eu vi le scriu pe cele pe care le-am incercat si cum le-am adaptat.
1. Grau si orez fiert – grau, orez, sare, apa.
Dupa prima experienta cand am fiert la grau de m-am plictisit langa el, am invatat sa las graul la inmuiat in apa cu sare peste zi/peste noapte. In felul asta are cam acelasi ritm de fierbere cu al orezului in cazul in care vreti sa le combinati. Se pun 3 cani de apa la o cana de cereale. Eu mi-am fiert o cana (mica, de 225 gr.) de grau si una de orez si mi-a ajuns 3 zile.
2. Grau copt – grau, sare, apa.
Am vazut ca pe net se recomanda sa acoperi graul cu apa si sa il lasi sa se absoarba si sa se evapore pe foc. Eu fac altfel :) Las graul la inmuiat in apa cu sare de seara pentru dimineata sau de dimineata pentru seara, scurg apa si il coc pe teflon la foc mediu amestescand continuu pana devinde crocant.
[flickr id=”7459389980″ thumbnail=”medium” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]
3. Budinca de orez – 100 gr. orez, apa, sare
Orezul se spala bine si se coace pe teflon pana devine rumen. Se macina ulterior cu masina de rajnit cafea sau in blender pana se face faina. Se pune apoi la foc mic cu 650-700 ml. apa si sare. Cand capata consistenta potrivita se opreste si … gata :)
[flickr id=”7459389880″ thumbnail=”medium” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]
4. Supa de orez cu galuste de grau – 50 gr. orez, 50 gr. faina integrala de grau, 1l apa, sare.
Din faina de grau,sare si apa se face un aluat moale care se lasa la odihnit 30 min. Se fac apoi galusti mici care se fierb 10 min. in 1l apa clocotita cu sare. Dupa cele 10 min se adauga si orezul si o lingura de faina inmuiata in prealabil in apa din fiertura. Se mai fierb 20 min si gata :)
[flickr id=”7459389762″ thumbnail=”medium” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]
5. Saratele/uscatele din faina integrala de grau – faina integrala, sare, apa.
Din faina integrala, apa si sare se face un aluat ca de paine, se lasa 30 min la odihnit, se intinde foaie, se taie bucatele si se pun la cuptor pana se rumenesc bine si sunt crocante. Bun de tot :) Incercati sa faceti o foaie cat mai subtire si sa le lasati sa se rumeneasca bine, altfel … mie nu mi se par grozave.
[flickr id=”7459389688″ thumbnail=”medium” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]
Asta a fost :)
Madalina Mihalcea
28/06/2012 @ 3:55 pm
La mine azi e prima zi de Oshawa. M-am mai apucat de ea acum ceva timp, dar in a 5-a zi am renuntat. Pofteam la orice, si nici nu stia mama (ea era responsabila cu gatitul) prea multe retete. Acum 2 zile am dat din nou peste niste informatii despre Oshawa, stiam si de tine ca tii regimul, am vorbit cu iubitul si ne-am apucat amandoi. O sa incerc si eu supa de orez. Arata foarte bine la tine. Cat despre ultima reteta, eu prefer turtitele. :)
Glory Box
28/06/2012 @ 4:24 pm
Mult succes, Madalina! Inteleg din cate povestesti ca erai mai copila pe-atunci. Uneori vointa vine si cu varsta si cu intelegerea mai serioasa a motivelor pentru care faci un lucru. Mie supa nu mi s-a parut nemaipomenita la gust, dar si-a facut treaba – mi-era pofta de o mancare lichida :) Daca pot ajuta cu ceva da-mi de stire si daca stiu spun :)
Alina
22/06/2013 @ 5:09 pm
Buna! am vazut ca nu ai reteta dar , in placinta de grau cu orez, in aluat nu se adauga si putina drojdie sau praf de copt?
Glory Box
23/06/2013 @ 10:46 am
din cate stiu nu e permis nici un adaos.
Bianca
20/05/2015 @ 10:43 am
Felicitari pentru reusita…mie mi se pare cam greu, dar sper sa reusesc sa o tin si eu.