Eco-deco: sticla de vin pictata :)

Dragii mei,

Pentru postarea de astazi mi-ar fi placut sa am fotografii din timpul procesului pentru a face un mic tutorial/proiect de reciclare a unei sticle de vin cu o forma interesanta. Nu este prima oara cand fac asta. Prima vaza astfel obtinuta am lucrat-o chiar pentru mine si sunt foarte mandra de ea, dar nu imi amintesc daca v-am aratat-o sau nu. Parca totusi da. Oricum cred ca o sa repet mai devreme sau mai tarziu procesul si fac un mic tutorial cu poze si tot ce-i trebuie :)

De data asta sticla de vin a fost tranformata in vaza la rugamintea socrilor mei pentru ca, ei bine, le placuse a mea :) Si cum eram in plina perioada de mini obsesie cu lavanda, acesta a fost si modelul ales pentru decorare.

Etapele sunt urmatoarele: se spala si se degreseaza bine sticla, se da cu grund (preferabil 2 straturi prin tamponare, folosind un buretel), se lasa bine la uscat, se picteaza modelul dorit, se antichizeaza (daca exista dorinta), se lacuieste cu un lac rezistent la umezeala, se lipeste sfoara, se lacuieste si sfoara si … ta daaaaa! :D

[flickr id=”7893588088″ thumbnail=”medium” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]

[flickr id=”7893588236″ thumbnail=”medium” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]