Cutie de vin “Just like wine”

Nici n-aveti idee de cand ma straduiesc sa iau si sa pictez o cutie pentru sticle de vin. Ba am tot amanat, ba n-am mai gasit si uite-asa a trecut timpul. Asta pana cand am primit o comanda pentru personalizarea unei cutii pentru vin. Vedeti cum veniti voi in intampinarea dorintelor mele? :)

In aceasta cutie va sta / sta deja (pentru ca a fost daruita) / a stat (daca a fost deja bauta), o sticla de vin de 30 de ani, nascuta deci in anul de gratie 1983, ca si mine si ca si sarbatoritul ce a primit-o. Persoana draga sarbatoritului s-a gandit ca nu se poate sa daruiasca asa vin in cutia simpla in care a primit vinul, asa ca aceasta a ajuns la mine si, dupa cateva discutii, am stabilit si cateva detalii despre model. Detalii care s-au dovedit putin dificile tinand cont de faptul ca aveam putin timp la dispozitie si aveam de folosit tehnici ce necesitau mult timp de uscare.

Am slefuit intai cutia, am dat-o cu bait interior + exterior, am asteptat cam 6 ore pentru fiecare parte (imi place sa folosesc bait, chiar daca se usuca greu pentru ca pastreaza vizibila textura si striatiile lemnului), am schitat manuscrisul, l-am pictat si i-am facut umbre cu patina pe baza de ulei atat lui cat si intregii cutii ca sa scot in evidenta fibra lemnului, am asteptat cam 30 ore sa se usuce, am pictat vrejul de vie si strugurii, le-am facut si lor umbre cu patina, am mai asteptat 30 ore, apoi am lacuit si a fost in sfarsit gata :) Ore efective de lucru au fost 4-5, ore de asteptare … vreo 75 :D De ce v-am povestit asta? Pentru ca daca veti dori o cutie (nu neaprat de vin) care sa fie decorata cu aceste tehnici … atat e de asteptat pe langa ea si nu poate fi gata in timp foarte scurt.

 

[flickr id=”8452212319″ thumbnail=”medium” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”8453302894″ thumbnail=”medium” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]

Pentru detalii click pe poza sau aici.