Pandante din ceramica “Lupul dacic”

Am aflat cand m-am intalnit cu Amelia ca prietenul ei, caruia i-a fost destinat pandantul, cauta de mult timp un pandant cu lupul dacic care sa ii placa, dar fara prea mult succes. Aspect pe care l-as cam putea confirma si eu dupa ce am cautat pandante in aceeasi idee ca sa imi fac o idee de incadrare a simbolului. Online, cel putin, nu prea sunt de gasit pandant faine cu lupul dacic.

Am pornit de la ideea ca pandantul este destinat unui barbat, asa ca pasta modelatoare sau lemnul au fost excluse din start. Din ce-am putut observa pana acum barbatii sunt neglijenti atunci cand poarta obiecte de podoaba. Cand fac dus nu prea isi dau jos nici bratarile, nici pandantele, nici inelele. E ca un test de rezistenta pentru accsoriile pe care le poarta si am invatat asta dand-o in bara de cateva ori. Asa ca singura alegere posibila parea sa fie ceramica. Si cum vorbeam de un simbol romanesc atat de vechi si puternic, am ales sa aplic ideea bucatii de ceramica rupta.

Problema a aparut cand a trebuit sa fac arderea finala, cea cu glazura. Nu aveam suficiente obiecte pentru a arde glazura crackle pe care o consideram potrivita ideii, care se arde la 1030 grade, dar aveam destul pentru o ardere cu glazura de 1200 grade. Fac doua variante, ma gandesc :) Un pandant cu glazura de 1200, care sigur avea sa iasa ok, adica asa:

 

[flickr id=”8591294041″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”8591294025″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]

Click pe imagine pentru detalii.

Si unul cu glazura crackle cu care vedem ce s-o intapla la 1200 de grade :) Rezultatul a fost, in opinia mea, mai mult decat interesant. Culorile de ceramica arata de parca ar iriza, pigmentul din glazura s-a adunat in diverse locuri creand niste nuante brune faine de tot, iar efectul crackle a iesit mult mai pronuntat decat in mod obisnuit. Initial nu am vrut a ii arat Ameliei rezultatul, dar pe masura ce ma uitam la pandant imi placea mai mult, asa ca … i l-am aratat. Si bine am facut pentru ca exact pe acesta l-a ales :)

 

[flickr id=”8592395054″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”8591293819″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]

Click pe imagine pentru detalii.