Canute din portelan pictate si-un castron valurit :)

Eu v-am zis ca nu stau degeaba. V-am zis? V-am zis :)

Inainte sa va arat ce v-am pregatit pentru azi, ia aruncati voi o privire la ce-a iesit seara trecuta din cuptor! O multime de margelute si de nasturasi colorate si colorati care mai de care mai vesele si cu abilitatea de pus zambete pe fata :) Povestim despre ele in detaliu saptamana viitoare.

[flickr id=”8641733707″ thumbnail=”medium” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]

 

Asa, sa revenim la ziua de azi :) Aveam eu niste culori pentru portelan si orice alt material (ceramica, sticla metal etc.) ce poate fi ars in cuptorul obisnuit la 150 grade. Si le aveam cam de jumatate de an si nu ma invredniceam sa le testez serios. Le-am testat pe sticla si s-au comportat perfect. Sunt frumoase, vii si rezistente la spalari repetate (cu apa calduta si burete, cam ca orice alt vas). Nu vor avea, bineinteles rezistenta picturilor de pe obiectele arse la temperaturi inalte (1220 grade), dar atata timp cat nu puneti vreun burete de sarma pe ele, sunteti in regula.

Saptamana trecuta insa am descoperit ca in urma unei vizite la Ikea (de care uitasem complet) adusesem acasa 2 canute din portelan alb si frumos, exact cu scopul de a le decora cu aceste culori. Pana aici a fost! Am descoperit apoi si un castronel lucrat la cursurile de ceramica pe la inceputul cursurilor pe exteriorul caruia nu prinsese bine glazura si il lasasem alb fix in ideea de a-l decora cu astfel de culori. Si … iata ce-a iesit. Sper sa va placa, mie imi e tare drag de ele :)

 

[flickr id=”8641715859″ thumbnail=”medium” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”8642815196″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”8641715769″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”8642815116″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”8642815134″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]

Pentru detalii click pe imagine :)