Vaza din ceramica “Watercolor butterflies”

Cei care urmaresc pe Facebook contul Glorybox.ro au putut urmari timp de o saptamana si jumatate evolutia (cu poze si explicatii) acestei vaze si a unor cescute din ceramica. Pentru cei care nu folosesc Facebook-ul sau n-au rabdarea sa urmareaca va exista o postare si aici cel mai probabil saptamana viitoare.

Ce trebuie sa stiti despre aceasta vazuta? Este construita din foi de lut, fara ajutorul rotii, desi e destul de micuta este cel mai inalt construit de mine fara roata, iar rezultatul picturii … ei, e exact ce mi-am dorit desi nu ma asteptam sa iasa pe ceramica: un fel de acuarela.

Cred ca am mai povestit – si povestesc multe alte persoane – cat de trist mi se pare faptul ca fluturii mari si colorati sunt aparitii tot mai rare, aproape inexistente in ultimii (multi) ani. Imi amintesc de o tabara din copilarie, cred ca aveam 11-12 ani. Mergeam pe o carare de munte, era soare, aer, erau flori salbatice si fragute in iarba si fluturi! Multi multi fluturi, atat de multi incat ni se asezau pe haine si ii puteai prinde facand mainile caus fara nici un efort. Noi ii eliberam imediat bineinteles, iar eie urmareau topaiala de copii pe oriunde mergeam. Sau poate amintirea mea este distorsionata, cine stie …

In cinstea fluturilor deci:

 

[flickr id=”8673882879″ thumbnail=”medium” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]

[flickr id=”8673882913″ thumbnail=”medium” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]

Click pe imagini pentru detalii.