Cutie bijuterii pictata “Going home”

Azi o sa avem coloana sonora dubla chiar. Incepeti asa, iar cand se termina continuati asa.

Stiu, la prima vedere numele cutiei din titlu si imaginea pictata n-or sa aiba nici o legatura. Cumva e o cutie cu incarcatura emotionala mare, cu un drum putin neasteptat, dar care la final si-a gasit drumul spre casa.

In ultima vreme lumea in care imi duc existenta, nu a mea, ci cea care ma inconjoara pare tot mai nebuna. Fiecare poveste noua pe care o aud sau pe care o vad ma lasa privind in gol pentru secunde bune. Apoi imi da un milion de intrebari la care nu reusesc sa gasesc raspuns. Rational si psihologic pot urmari traseul fiecarei povesti. Emotional … ma simt depasita, perplexa.

Initial aceasta cutie a fost o comanda pe care eu n-am reusit s-o duc la capat astfel incat sa placa clientei. A existat o mica neintelegere descriptiva si m-am blocat creativ astfel incat incercam sa fac ceva ce nu mi se potrivea stilistic. Am pictat-o o data. N-a fost bine. Am mai pictat-o o data. N-a fost bine. Am renuntat la a incerca sa duc comanda la capat. Fara nici o suparare. Se mai intampla.

Si totusi – desi am o cutie “gresita” de acum mai bine de doi ani (care mi-a displacut asa de mult incat nici n-am aratat-o clientei) care sta nerefacuta, neterminata, asteptand – pe aceasta am simtit nevoia sa o refac imediat dupa ce am primit feedback-ul negativ. Fata de pe capac trebuia sa semene cu cineva si am lucrat dupa o poza. N-a iesit. Cand n-am mai avut restrictia asta am luat pensulele si am modificat-o dupa sufletul meu. I-am adaugat culoare, i-am adaugat umbre, i-am modificat partea de jos care era cu totul altfel. Am facut-o sa imi placa. Si spre final mi-am dat seama ca … seamana cu o prietena de-a mea. Si seamana binisor. Mai mult de-atat, ea urma sa vina in vizita, din alt oras, in urmatoarea zi. Interesant …

Cutia este acum a ei. Tinand cont ca a trecut prin trei transformari pana sa isi gaseasca forma finala, as spune ca acum, ajungand la cea careia ii seamana, a ajuns acasa. Sa-i fie bine si liniste.

 

[flickr id=”8694689781″ thumbnail=”medium” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”8694689773″ thumbnail=”medium” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]

Click pe imagini pentru detalii.