Tutu-ul Dianei :)

Ia ghiciti cine este in poza de mai jos …

1990

Da, eu :) Ignorati picioarele de sportiv pe care le aveam de la catarat copaci si gimnastica. Amintirea asta m-a facut sa inteleg de ce am dezvoltat o incapatanare pentru a-i face Dianei (nepoata) un tutu de balerina dupa toate regulile artei. Ma rog, unul care nu implica ac si ata pentru ca sunt incapabila sa cos mai mult de-un nasture.

Cand eram copil mi-am dorit o fustita-rochita de balerina. Bunica mi-a facut ce ati vazut in poza. Se apropia, dar … nu era chiar ce voiam eu. Imi amintesc ca mi-a placut, dar imi amintesc si usoara dezamagire cand am vazut ca nu era exact ce voiam, mai ales ca pe bunica o credeam facatoare de minuni in ale croitoriei si eram convinsa ca o sa imi faca rochita perfecta. Nu era suficient de infoiata, iar partea de sus ar fi trebuit sa fie pe corp si subtire … eh, eram perfectionista de mica. Nu cred insa ca i-am spus nici mamei, nici bunicii ca nu era tocmai ce voiam.

De cand am vazut minunatiile de tutu-uri pe la targurile handmade si am aflat ca se fac usor, ba fara ac si ata, am facut un mic blocaj pe chestia asta. Era clar ca nu imi fac pentru mine – ba mi-as fi facut daca as fi aratat ca o balerina si l-as fi purtat cu incapatanare si cu bocanci -, dar cui? Si atunci a aparut Diana :)

 

No sew handmade tutu No sew handmade tutu

 

Am batut ceva internetul dupa tutoriale si m-am oprit la doua. Asa ca daca vreti sa faceti si voi aici si aici aveti tehnica de baza, iar aici invatati sa calculati materialul necesar. Nu folositi cat material scrie in primul tutorial pentru ca ce o sa obtineti nu prea o sa semene a tutu (desi sunt convinsa ca pentru copii e amuzanta si acea varianta). Eu m-am hotarat sa ii fac Dianei un tutu de 30 cm si am folosit cam 6 m de tulle. Exact, in fustita aia sunt 6 m de material. Si cred ca daca ma incapatanam mai intrau vreo 2 m.

Daca i-a placut Dianei? Oh, da :D Efectul mi-a depasit asteptarile chiar, iar ea era o dragalasa in ea! Mi-a parut rau ca n-am putut sa ii fac poze prea grozave. Pe de o parte pentru ca are atata energie incat nu sta locului o secunda (sau ca sa folosesc o expresie care-mi place: n-o nimeresti nici in piulita), iar pe de alta pentru ca am fost nevoita sa folosesc blitz-ul din cauza luminii de interior. Cum afara era frig n-am scos fata in tutu la lumina zilei doar ca sa ii fac eu poze. Poate la vara-primavara :)

Enjoy :)

Diana - 2 ani si 8 luni Diana - 2 ani si 8 luni

Diana - 2 ani si 8 luni Diana - 2 ani si 8 luni