Update tricouri pictate

Dragii mei,

Ultimul an de UNArte imi consuma mult din energia totala. Am avut sesiune, apoi expozitie, apoi prediploma la care s-au adaugat si targurile de primavara si comenzile in asteptare, unele asteptand inca din decembrie. Prin urmare, desi pagina de Facebook a fost la zi cu activitatile mele, blogul a ramas in urma, acesta necesitand mai mult efort pentru intretinere.

Asa se intampla ca saptamana trecuta primesc un mail de la unul dintre voi, mail in care eram intrebata daca am renuntat la pictat tricouri pentru ca pe blog apare numai ceramica.

Raspunsul este: absolut deloc. Ba intentionez chiar ca, dupa terminarea facultatii, sa acord picturii pe textil, deci implicit pe tricouri, un loc important in activitatea mea pentru ca este cea mai apropiata de pictura clasica si este atat de diferita de ceramica. Ceramica, dar mai ales pictura pe ceramica, este intuitiva. Sau cel putina asa o abordez eu. Tehnicile pe care le folosesc sunt greoaie la detalii si seamana uneori cu pictura in acuarela, dar facuta pe sugativa. Pictura pe textil insa imi permite sa imi explorez latura mai putin … impresionista si sa imi amintesc ca am abilitatea de a picta detaliat si realist, directie pentru care nu cred ca imi voi pierde gustul vreodata. Si din acest motiv pictura pe textil ramane in continuare in lista mea de preocupari.

Si, desi am lucrat putin la comanda din noiembrie si decembrie, s-au adunat totusi cateva tricouri pictate pe care sa vi le pot arata. Asa cum este anuntat aici, in aceasta perioada (si pana la terminarea licentei) nu mai iau comenzi, dar daca aveti suficienta rabdare … poate ne intelgem :)

Sa incepem cu doua tricouri care mi-au testat serios rabdarea (nu glumesc, a fost un test de anduranta) din cauza numarului de detalii (mai ales primul), dar al caror rezultat final mi-a placut enorm. Cu atat mai mult cu cat sunt un fan “Alice in Tara Minunilor”.

TS160 TS160 TS160 TS160

TS159 TS159 TS159

Ultimul tricou pictat a fost lucrat pentru o clienta foarte rabdatoare. Ea a asteptat din decembrie si pana … ieri. Sper insa ca rezultatul sa o faca sa uite de asteptare. Mie mi-a facut mare placere sa pictez tricoul. Mi-a adus aminte de faptul ca intr-o alta viata mi-ar fi placut sa fac character design, iar personajul Boba Fett din Star Wars mi-a captat cu siguranta intreaga atentie.

TS161 TS161 TS161

Unde am fi fara o pasiune pentru bufnite si zambete in ploaie? :)

TS158 TS158

TS157 TS157

Iar acest tricou a fost lucrat pentru un iubitor de munte si ski – imaginea de pe tricou fiind adaptata dupa afisul filmului Into the Mind.

TS156 TS156