My Mandala

Va povesteam cu putin timp in urma, cand scriam despre cum a fost la #ArtTweetMeet, ca platouasul decorativ pictat de mine s-a bucurat de succes si chiar a fost comandat.

Ei, am mai primit o comanda de 2 platouase si am considerat ca este momentul sa fac totusi unul nou. Forma rotunda a platourilor ma impingea sa pictez ceva ce stiam ca se numeste mandala, dar despre care nu stiam prea multe. Traiasca Wikipedia :)

Mi-a placut mult povestea de acolo, am mai cautat informatii, am ajuns cumva la chakre, la culorile lor, la faptul ca se fac mandale pentru sanatate, echilibru, iubire etc. si-am inceput sa pictez.

Am vrut o mandala pentru echilibru, asa ca porneste de la Yin si Yang, de la albastru pentru comunicare si creativitate si verde pentru iubire. Sunt apoi unite, dar si separate de galben pentru vointa. Iar la final, cand lucrurile pareau incomplete, am renuntat la pensula, am luat portocaliu pe degete si i-am adaugat o spirala, pentru pasiune, dorinta si placere, care sa se reverse in toate.

As vrea sa pot transmite cum am trait atunci cand am pictat mandala. Cata nevoie am avut sa o fac si cum am perceput-o, intr-adevar, ca pe o experienta spirituala.

Imi e greu sa o instrainez acum. Poate sa incerc sa fac alta asemanatoare. Dar pe asta cred ca am sa o pastrez.

My Mandala

Un prieten mi-a spus in dimineata asta ca el nu se pricepe la pictura, dar ca mandala asta l-a atras cumva. Am sa aleg sa cred ca asta inseamna ca reuseste sa transmita simbolistica din ea.