Persistenta memoriei, irelevanta timpului.

In arta, cred eu, unul dintre elementele care compun o imagine exceptionala este felul in care timpul se suspenda cand o privesti. Fotografiile si picturile redau cel mai frumos aspectul acesta. Privesti si, cumva, realizezi ca acolo, in imaginea, aceea este surprins un secret, ca timpul s-a oprit pentru o fractiune de secunda si l-a ascuns in el. Si-atunci privesti si tot privesti si nu-ti poti lua ochii pentru ca timpul nu mai exista, iar secretul lui te-a prins acolo.

“Persistenta memoriei” a lui Dali spune, cumva, ca timpul este irelevant si se topeste. Si poate ca amintirile sunt subiectul cel mai de vaza al acestei irelevante. Mai mult ar fi inteligent din partea mea sa nu spun, intrucat imi lipsesc cunostintele in domeniu.

Cutiuta a fost pictata la comanda pentru o absolventa de “Istoria Artei” care a avut lucrarea de final dedicata lui Dali – asa ca chiar ar trebui sa inchid gura (sau sa imi leg degetele) inainte sa spun cine stie ce prostii despre ce-a vrut sa transmita artistul, cu tot subiectivismul implicat in perceperea artei cu tot :)

Enjoy!

JB036

JB036

Ii puteti verifica pretul si dimensiunileĀ aici (pentru ce este in stoc)siĀ aici (toate accesoriile).