Tutorial cane “Fulg de zapada” si-un mic cadou :)

Tutorialul a fost publicat si pe site-ul ILoveHandmade.ro

Imi place ca atunci cand se apropie o perioada de sarbatori importanta sa adaug langa comenzi mici atentii pentru clienti. Atunci cand pot, cand este vorba de comenzi mai mari sau de clienti fideli, fac asta si in restul timpului, dar in perioada sarbatorilor toti clientii primesc cate ceva.

Si ce ar fi mai potrivit decat un mic dar handmade? M-am gandit ca o pereche de cercei cu surub ar fi perfecti si, ca sa pastrez aerul sarbatorilor, m-am hotarat sa fac un cane (o rola, un bastonas) cu fulg de zapada.

Prin urmare am cautat tutoriale pentru asa ceva. Cel pe care l-am gasit nu e un tutorial propriu-zis, ci o serie de imagini care fac parte dintr-un tutorial pe care nu l-am mai gasit (cred ca a fost scos de la vanzare, in orice caz pagina nu mai exista) si care apartine unei specialiste in domeniu – Eugena Topina. Pe pagina ei puteti gasi multe tutoriale superbe, contra cost, din pacate. Desi, pentru pasionatii de fimo … eu as zice ca merita. Aici gasiti imaginile originale.

M-am gandit, de asemenea, ca n-ar strica sa refac tutorialul, cu imagini proaspete si cu explicatii. Dar cum eu sunt departe de a ma pricepe foarte bine la lucrul cu fimo (lucrez cam de 2-3 ori pe an cu fimo), la prima incercare lucurile au inceput sa se … deformeze si am vrut sa renunt. Cu toate astea, ducand cane-ul la capat am remarcat ca n-a iesit rau deloc. Departe de a fi perfect sau de a semana cu rezultatul din imaginile oficiale, dar totusi obtinusem un fulg simpatic.

Mi-am zis atunci: de ce n-as face totusi tutorialul? De ce n-as arata celor mai putini specialisti ca pot obtine rezultate faine, chiar daca evolutia procesului este departe de cea originala :)

Va voi ghida pas cu pas, indicand la inceputul explicatiilor numarul imaginii corespunzatoare fiecarui pas.

Snowflake cane tutorial

(click pe fotografie pentru marire)

1. Aveti nevoie de doua culori – eu am folosit argintiu si auriu cu glitter (pentru fond) si alb (pentru fulg).  Modelati un cilindru din culoarea de fond, iar din culoarea pentru fulg faceti o foaie subtire folosindu-va fie de masina de paste, fie de un roller.

2, 3. Decupati foaia pentru fulg astfel incat sa puteti infasura in ea cilindrul pentru fond. Cam acesta este momentul in care enervata ca fimo nu mai seamana cu ce era in urma cu 2 ani (inainte de preluarea de catre Staedler) adica s-a transformat intr-o plastilina foarte moale, lipicioasa si care se deformeaza foarte usor, am bagat rezultatul cam 5 minute la congelator J

4. Dupa ce s-a racit bine, utilizand un cutter ascutit (nu ca mine, unul pe jumatate ruginit) taiati cilindrul in jumatate.

5. Din foaia pentru steluta decupati fasii de 2 latimi – una mai lata, cam cat o treime din diametrul cilindrului si una mai ingusta, cam cat jumatate din prima.

6. Folosind fasia mai lata procedati ca in imagine.

7. Pentru a evita deformarea excesiva si formarea de goluri in cane, presati marginile fasiilor.

8. Refaceti cilindrul.

9. Taiati fiecare jumatate a cilindrului in inca 2 felii (aici probabil va va ajuta mai mult imaginea din tutorialul initial – la mine lucrurile deja o luasera razna – daca sunteti la inceput, probabil asa se va intampla si la voi, dar nu disperati :D)

10. Folosind fasiile inguste repetati pasul 6 pentru fiecare dintre cele 4 felii obtinute in urma pasului 9.

11. Taiati cilindrul astfel obtinut in jumatate ca in imagine.

12. Presati marginile rotunde ale celor doua jumatati astfel incat sa le dati o forma triunghiulara.

13. Taiati cele doua triunghiuri in cate 3 parti egale.

14. Pregatiti un bastonas subtire din culoarea folosita pentru fond.

15. Taiati marginile bucatilor triunghiulare ca in imagine – acest pas ar fi trebuit facut imediat dupa pasul 12, dar eu am uitat :D

16. Folositi cele 6 triunghiuri pentru a crea forma din imagine in jurul bastonasului de la pasul 14.

17. Reduceti cane-ul. Incepatorii care nu stiu cum se reduce un cane gasesc un tutorial foarte folositor aici.

18. Cele doua cane-uri facute de mine feliate si pregatite de coacere.

Dupa coacere (30 minute la cuptorul de bucatarie dat la minim si cu usa deschisa cam de 2-3 degete), am lacuit feliutele si le-am lipit tortitele. Iata rezultatul:

Snowflake earrings

E431 E430

Veti primi cerceii “Fulg de nea” cadou la orice comanda facuta in luna decembrie.
Daca doriti ii luati separat sau doriti mai multe perechi acestia au in luna decembrie pretul special de 5 lei