Barbatii, Lolitele si femeile care nu se joaca

Domnul Vulpe m-a pus iar pe ganduri cu 2 articole (le gasiti aici si aici) si cu povestile depanate in ultime vreme.

Am pus eu cap la cap ideile, am stat stramb si am incercat sa gandesc drept si am identificat o mica drama. Am cunoscut intr-o perioada multe, dar multe femei mature triste, deprimate, in permanenta cautare a unui partener care nu mai aparea. Zbuciumul si drama interioara erau de multe ori de-a dreptul sfasietoare. Si cum sa nu fie? Dincolo de toata nebunia cei mai multi isi doresc sa se regaseasca in cuplul originar. Acela in care se gaseste calmul, dulceata, protectia si eterninatea. Aceste femei se plang de barbatul-copil si le dau toata dreptatea din lume. Dar in revolta lor fata de imaturitatea speciei masculine din ziua de azi uita la randul lor sa fie femeia-joc (vedeti primul link de la Vulpe).

In felul asta se naste un mare cerc vicios de-a dreptul dramatic.

Barbatul (nu cel copil, ci ala de care vorbeste Vulpe in al doilea link), cautand jocul, vanatoarea (da, stiu, unul dintre cliseele contemporane) va fugari Lolite, tinere-adolescente care sunt in plin joc, care inca pastreaza eternul feminin in privire, care scapa ca ielele din imbratisari si pun mintea rationala a barbatului pe bigudiuri caraghioase facandu-i sa se joace ca niste copii si sa piarda controlul si ratiunea mult pazita. Drama barbatului va fi ca o Lolita nu va fi aproape niciodata de ajuns (exista, bineinteles, exceptii). Pe cat sunt de fermecatoare, pe atat sunt de copile, niste copile care se joaca de-a femeia. Si-atunci cand ratiunea sau realitatea lovesc puternic in moalele capului, barbatul va simti nevoia maturitatii emotionale a unei femei.

Femeia, fugind ca de necuratul de barbatul copil (care e foarte diferit de femeia-copil), dar cautand cu disperare cuplul, va tot intra in relatii inutile si se va adanci in depresie acuzand intre timp ca barbatii nu mai exista sau ca cei putini ramasi sunt fie ocupati, fie gay. Fixata pe ideea intemeierii unei familii  – pentru ca, nah, nu mai sunt tinere si ceasurile biologice ticaie ca disperatele – sau a unei relatii stabile uita un lucru esential: sa se joace :)

Vedeti drama?