Esarfa pictata “Fluturi de vara”

Cand am primit comanda Alexandrei de a picta o esarfa din voal nici nu mi-a trecut prin vreun colt de minte cat de dificila se va dovedi aceasta sarcina. Nu incep asa ca sa va sperii: rezultatul merita orice efort :)

Intai si intai a trebuit lucrata esarfa. Am vorbit cu mama, ea a cautat un voal fin potrivit unui asemenea proiect, la atelier a fost croita si cusuta frumos pe margini si abia apoi a facut drumul Calarasi-Bucuresti la mine pentru a fi lucrata.

Ei, pana acum eu doar citisem despre culorile de matase si materiale textile subtiri, dar nu testasem. Si am testat. Noroc ca am testat intai! Culorile pentru matase sunt foarte apoase ceea ce face ca voalul sa se comporte exact ca o sugativa. Cea mai mica picatura din culoare se absoarbe si se imprastie rapid. Sa va spun ca am panicat initial? Am cam panicat. Noroc ca in ziua in care am luat culorile pentru matase mi-au atrat atentia si niste markere pentru textil care mi-au permis sa trasez contururi fara a se difuza in material. Dar abia de-aici incepe distractia :)

Dupa trasarea contururilor a inceput greul … am lucrat cu o pensula minuscula si pentru fiecare tusa a cam trebuit sa evaluez cat se va difuza culoarea astfel incat sa nu imi afecteze foarte tare contururile. A fost un proiect migalos la care am lucrat fara sa ma ridic de la masa timp de 5 ore. Daca 5 ore nu pare foarte mult va povestesc ca nu am mai putut lucra nimic in ziua respectiva. Aveam ochii terminati de concentrare si m-am simtit epuizata.

Dar … dar! Cand am terminat, cand am observat cat de frumos s-a integrat culoarea in voal si faptul ca se vede aproape identic si pe fata si pe spate – e asa de fain integrata incat nimeni nu s-a prins ca este pictata manual – a fost grozav! Si fluturii! Sunt asa de veseli ca m-am cam indragostit de ea :)

Nu am mai reusit sa ii scriu Alexandrei sa intreb cum a fost primita – pentru ca era menita sa fie oferita in dar aniversar -, dar sper sa fi fost primita cu drag si purtata asemenea.

[flickr id=”5839160288″ thumbnail=”medium” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]

[flickr id=”5839160146″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”5839160344″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”5839160200″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]

Detalii:

  • Modelul este unicat.
  • Esarfa din voal lucrata si pictata manual cu vospeluri speciale pentru textil.
  • Intretinere: spalare manuala si automata la 30-40 grade.
  • Dimensiune: 180 x 50 cm
  • Pret 70 lei