Colier “Camee cu trandafiri”

Setul de astazi este numai intr-o anumita masura creatia mea, ideea de baza apartinand Gabrielei, una dintre cele mai creative cliente ale mele :)

Mi-a povestit ca ii plac cameele, dar ca isi doreste una deosebita de cele care se gasesc acum mai peste tot – din care am si eu destule, dar nu reusesc inca sa gasesc o solutie pentru ele pentru a le transforma in ceva mai putin banal. Si-a dorit o camee lucrata manual, antichizata, cu trandafiri, montata intr-unul dintre suporturile pe care stia deja ca le am. Mi-a trimis chiar si imaginile trandafirilor de folosit pentru camee, 2 margelute din lemn de trandafir, mi-a povestit ca isi doreste sa aiba fundita, ca vrea sa aiba putine margelute cat mai simple care sa permita cameei sa iasa in evidenta.

Eu m-am ocupat de executie, de alegerea modelului pentru margelute si de montarea finala.

A iesit un colier superb, care parca miroase a alte timpuri si-a povesti delicate. E rupt cumva din tablourile pe care le vedeam in casele vechi in care domnite imbracate in rochii cu crinolina si coafuri impresionante primeau pe terasa caselor cu arhitectura de palat vizitele unor domni eleganti si romantiosi.

[flickr id=”6068633021″ thumbnail=”medium” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]

[flickr id=”6068633141″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”6069179848″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”6068632765″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”6068632663″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]

Detalii:

  • colierul este unicat si a fost vandut, dar la comanda se pot face coliere asemanatoare;
  • cameea este lucrata manual prin decoupage, pictura si tehnici de invechire pe suport din lut, montata apoi pe suport metalic.
  • margelutele sunt din lut modelat, pictat, invechit si lacuit manual
  • funditele sunt lucrate cu dantela din bumbac
  • pret colier: 35 lei; pret cercei: 18 lei