Cum a fost la Balkanik Festival

Minunat! Balkanik Fest ne-a depasit asteptarile cam din toate punctele de vedere. Nici n-as stii ce sa descriu mai intai.

A inceput fain cu atitudinea organizatorilor – dintre care personal eu am cunoscut o singura persoana, pe Sabina Juncu, dar a fost suficient :) Au fost prietenosi, calzi, grijulii de numa’ si mereu in priza – in cele 2 zile de festival pe Sabina am vazut-o alergand permanent dintr-o parte in alta ocupata sa rezolve ce era de rezolvat, am fost ingrijiti, rasfatati de-a dreptul cu spatiu berechet, corturi luminate, mese mari, banci, apa plata, intrebari despre starea lucrurilor si o taxa de-a dreptul modica. A existat chiar si intelegere pentru accesul gratuit al partenerilor nostri alaturi de noi la festival – daca voua vi se pare de bun simt sa aveti o persoana care sa va insoteasca la targ, altor organizatori de alte festivaluri nu li s-a parut si cereau achitarea completa a taxei de festival chiar si pentru sot.

Expozantii au fost putini, faini si diversi – am avut handmade modern, dar si mestesugari traditionali, papa la Șoni, covrigi, braga, must, alune coapte si alte bunatati, trupe extra-super-tari, oameni care s-au jucat cu focul, iar eu ma bucur ca am avut ocazia sa ma bucur de prezenta la sunet a unui prieten drag pe care il vad prea rar.

Si ca sa punem si cireasa de pe tort: am avut parte de cel mai fain public de pana acum. Nu cred ca am mai participat la un eveniment la care sa ne fie atat de apreciate lucrurile, la care sa nu aud nici un comentariu legat de pret si la care vanzarile sa mearga asa fain, desi au inceput pe la 18.-19.00 seara si s-au facut printre concerte pana la miezul noptii. Iar la finalul primei zile de festival eu si Clepsidra ne-am bucurat de cele mai faine 3 cliente carora le multumesc din suflet pentru aprecieri, glume si hohote de ras :)

In ceea ce priveste concertele pentru mine marea descoperire a fost Baba Zula de care m-am indragostit teribil si iremediabil. Au un sunet plin, complex, hipnotic de-a dreptul – ca sa nu mai spun ca odata cu concertul lor a inceput si un vanticel ce parea sa se inteteasca si sa se calmeze in ritmul pieselor lor. Au creat o atmosfera ritualica, iar infatisarea lor si prezenta dansatoarelor din buric (pot sa ma laud ca una dintre ele a luat un fluture GloryBox? :P) ne-au transpus in mijlocul unei furtuni in desert.

Ce v-am spus? Mi-nu-nat!

Din pacate numai gandul la poze nu mi-a stat. Am facut cateva in prima zi cand ne aranjam standurile, iar a doua zi am uitat aparatul cu totul acasa. Dar, daca va uitati bine, intr-una dintre poze puteti vedea 3 pandante in rasina inspirate de fetele de pe cutia “Africa, Africa” :) Au fost foarte frumos primite, asa ca pana la sfarsitul celei de-a doua zile de festival toate si-au gasit stapane entuziasmate :P

[flickr id=”6184591339″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”6184591213″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”6185112396″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”6184590881″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”6184590679″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”6185111860″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”6184590361″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”6185111518″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”6185111348″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]