Cutie “Haruyo Morita – Yumezakura”

In luna martie a anului trecut va prezentam o prima cutie cu gheisa. Nu am gasit atunci sursa ilustratiei originale, dar am avut la sfarsitul acestui an norocul sa gasesc artista care picteaza aceste minunate si delicate gheise. Artista japoneza se numeste Haruyo Morita si puteti gasi informatii despre ea pe site-ul personal aici sau o superba galerie cu lucrari pe Facebook aici.

De data aceasta Cerasela (cea care a comandat prima cutie) m-a provocat sa folosesc ca inspiratie lucrarea Yumezakura pentru a picta o cutie pe care urma sa o daruiasca unei prietene indragostita (ca si ea) de arta japoneza.

Aceasta cutie a fost ultima comanda lucrata in 2011 in sambata ultimului targ. Dormisem o singura ora vineri spre sambata, de la 7 la 8 am. Am ajuns la targ, am asezat standul, am mai stat cateva ore, apoi, lasand standul in grija lui Marius si a Alexandrei, am pornit spre casa. Am ajuns si m-am apucat de treaba. Eram epuizata, nu reuseam sa lucrez, nu imi placea ce facusem pentru fond. Am furat un pui de somn de o ora si jumatate, iar la trezire m-am speriat de cum incepusem cutia. M-am hotarat pe loc ca daca vreau sa iasa bine trebuie sa o iau de la inceput. Si m-am apucat de treaba incet, cu calm. Nici acum nu stiu cum mi-a trecut timpul. M-a absorbit cu totul. La final m-am trezit inconjurata de jumatate din sertarul de culori acrilice si m-am minunat cum artista japoneza reusise sa imbine atatea culori intr-o singura creatie. Minunat!

Imi lipseste inca creativitatea/increderea de a picta lucrari proprii complexe, dar sunt incantata de alegerile pe care le faceti si de faptul ca prin voi am ocazia sa experiementez lucrari si trairi atat de frumoase. Multumesc!

[flickr id=”6634165561″ thumbnail=”medium” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]

[flickr id=”6634165671″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”6634165421″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]

Detalii puteti gasi aici.