Cum a fost la “I Love Handmade” de martisor :)

A fost bine :D Mint. A fost foarte bine!

Au fost 2 zile de targ superbe, cu vreme de primava de-adevaratelea (chiar daca la sfarsitul celor 2 zile eram inghetati), cu prieteni, glume si chicoteli, vizitatori si clienti faini. Atat de faini incat spre finalul celei de-a doua zile martisoarele ramase nu mai reuseau sa acopere standul. Mi-e foarte clar insa ca, daca n-ar fi fost martisoarele n-as fi avut cu ce sa acopar standul punct. Asa ca asta inseamna ca trebuie sa ma apuc de treaba repede-repede ca acus vine evenimentul Ibis si targul de Ziua Femeii.

Ce-mi place mie la targul asta este faptul ca oamenii care ne viziteaza au inceput sa se cearna sau poate pur si simplu parerea oamenilor despre handmade s-a mai schimbat (ce bine ar fi) pentru ca auzim tot mai rar comentarii negative la adresa preturilor si a lucrurilor noastre in general. Sau poate am dezvoltat noi o toleranta mai mare :)

Si-mi mai place ca vin la targ cu bucurie pentru ca, daca ceva va merge prost, nu  va fi sub nici o forma din vina organizarii. Andra si Razvan sunt atat de atenti si isi fac treaba atat de bine incat trebuie sa fii de-a dreptul carcotas sa comentezi. Povestea despre ce a presupus curatarea curtii muzeului de zapada (care, ma gandesc eu, ar fi trebuit sa fie responsabilitatea muzeului) a spus multe despre dedicarea lor pentru ca sambata dimineata curtea era perfect pregatita pentru gazduirea unui targ.

Daca ar fi sa fiu totusi carcotasa, as carcoti despre (da stiu ca nu este cel mai frumos lucru de spus) calitatea expozantilor si a faptului ca se schimba de la editie la editie. Stiu ca nu e tocmai responsabilitatea organizarii – ei pun totusi cea mai importanta conditie: produsele sa fie handmade -, dar parca a crescut cam mult cantitatea lucrurilor neinspirate vs. cea a celor cu adevarat faine. De aici probabil ca deriva a doua obiectie: lucrurile neinspirate nu se vand asa ca expozantii renunta repede. Cu asta vine si o reticenta a lor de a povesti, de a se imprieteni cu ceilalti. Stiu ca in primul an, chiar daca eram multi, reuseam sa ne imprietenim unii cu altii, sa ne admiram creatiile si sa povestim. Acum devine tot mai greu sa intri in vorba cu ei si sa nu te lovesti de priviri suspicioase. Si e cumva normal. Foarte multa lume incepe sa faca handmade si deloc la fel de multa are idei inspirate, asa ca … le copiaza de la altii. De aici si reticenta de a vorbi, de a permite altuia sa iti analizeze munca, de a povesti cum se face. Solutia este sa faci lucruri atat de personale incat sa nu lasi loc de copiat si sa creezi tot timpul lucruri noi.

Avem noroc totusi ca mai suntem o mana dintre cei vechi si ne sustinem reciproc. Altfel atmosfera targurilor este departe de ce era si cred ca mi-ar fi foarte greu sa mai gasesc bucuria de a participa. Nu cred ca un organizator poate face neaparat ceva in privinta asta. Poate doar sa gaseasca o solutie pentru a ajuta participantii sa se cunoasca mai bine si sa se imprieteneasca.

Dar gata cu vorbaria serioasa, va las in compania pozelor pentru a va inveseli :)

[flickr id=”6934469595″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”6934469559″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”6934469507″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”6934469447″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”6788355572″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”6788355488″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”6788355386″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”6934469113″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”6788355166″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”6934469647″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”6788354920″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”6788354824″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”6788355048″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”6934468589″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”6788354612″ thumbnail=”thumbnail” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]