Tricou “Minion of the month”

“Minion request” – asa suna titlul mail-ului cu care a venit o poveste tare dragalasa despre personajele mai mult decat simpatice din Despicable me :)

Va pot spune ca a fost un tricou comandat si daruit cu mult drag si cu multa emotie si care (mi s-a povestit intr-un mail) a adus multa bucurie si multe zambete. Adica si-a indeplinit misiunea. Si pentru ca a fost un minion sarguincios, l-am declarat “Minion of the month”.

In urma discutiilor cu Manuela am ajuns la conculzia ca avem de combinat doua idei, din 2 imagini de inspiratie, pentru a ajunge la rezultatul final. Bun, am inceput cu o schita …

[flickr id=”8050044911″ thumbnail=”medium” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]

Apoi am trecut la pictarea tricoului. Dar am mai fi el minion-ul, minion daca totul ar merge perfect? Sa va explic :) Eu lucrez “la ochi”. Si daca am o schita sau un sablon, ma uit la sablon, ma uit la tricou zi si “paaaaaaaai, cam pe-aici”. Si in mod normal estimarea ar fi buna. De data asta n-a vrut, dom’le, sa fie asa. N-a vrut domnul “Minion of the Month” sa se aseze unde ii era locul. Si, mai mult decat atat, eu nici n-am observat pana cand tricoul a fost gata si l-am fotografiat. De fapt, ca sa fiu sincera pana la capat, am observat abia cand am prelucrat fotografiile. Au, zic, stai ca am comis-o. Si eram si cu deadline-ul la limita, deci nici vorba de timp de refacut. Si fusese afurisitul mult mai migalos decat ma asteptasem eu pentru ca avusese o gramada de detalii de respectat.

Acum, daca nu stiai ca-i stramb, nu prea se observa, cum n-am observat nici eu in prima faza, dar daca stiai … ei, daca stiai nu-ti mai iesea din minte. Si cum imi place sa fiu sincera … i-am spus Manuelei. Singura solutie pe termen scurt pe care am gasit-o a fost … “indreptare din condei” a desenului” Adica am recentrat capatul scutului in care este incadrat minion-ul si a fost in regula. Nu perfect, dar in regula :)

Stiu sigur sigur ca a fost in regula pentru ca am primit intai un telefon, apoi un mail de la Manuela si jur ca era incantata :P

Pozele sunt dinainte de indreptarea desenului. Sunt sigura ca acum o sa observati pentru ca v-am spus. Dar oare ati fi observat daca taceam malc? :P Poze cu model si desenul indreptat n-am pentru ca n-am mai avut sot la indemna ca sa il imbrac si sa imi pozeze, iar poza cu tricoul intins pur si simplu nu mi-a placut.

[flickr id=”8049987951″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”8049994062″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]

Detalii aici.

Aceasta este, de fapt, si o poveste despre comunicare si oferirea unui feedback negativ. Pentru ca Manuela a fost foarta draguta si diplomata si pentru eram si eu constienta ca am gresit, nu am avut nici o problema cu a face tot posibilul sa indrept situatia. In urma cu cateva luni insa am trecut printr-o experienta neplacuta. De data asta eu nu gresisem nimic, dar clientei pur si simplu nu ii placuse cum am pus in practica ideea ei (desi mai comandase de la mine in trecut, stia cum lucrez si ii placuse anterior rezultatul). Acum daca omului nu-i place ce fac, nu ii place, asta e. Felul in care comunici acest lucru insa este esential. Persoana respectiva a ales sa o faca in asemenea maniera incat mi-a ridicat parul pe ceafa instant. Am incercat intai un raspuns politicos, dar cand am primit aceeasi reactie afectata si lipsita de tact, am anuntat persoana repectiva ca nu ii mai vand obiectul si gata. Imi sunt prea dragi lucrusoarele mele ca sa le dau pe mana unor persoane care nu le indragesc cu adevarat. Ulterior clienta s-a razgandit. Eu nu. Lucrusorul respectiv si-a gasit stapana iubitoare (si eu liniste sufleteasca)  in urmatoarele 2 zile de la postarea pe blog :)

In concluzie: dragilor, comunicarea corecta si diplomatia sunt doua arme esentiale in traiul zilnic. Intra in aceeasi categorie cu zambetul si bunul simt. Sigur, puteti trai fara ele, dar viata voastra va fi mult mai usoara daca le veti pastra la indemana. Nu e nevoie sa taceti, sa suportati sau sa barfiti pe la colturi. Vorbiti, comunicati, e chiar necesar, dar fiti foarte atenti la cum o faceti.