Colier “Poppy Statement”

Nu stiu de ce am simtit piesa asta ca fundal muzical pentru postarea de azi, dar daca asa am simtit-o s-o ascultam :) Asa ca intai apasati aici, apoi cititi.

Era mai sau iunie cand, in drum spre Calarasi, am oprit masina pe marginea drumului sa adun cativa maci. Aveam o comanda de o cutie cu maci presati prinsi in rasina si era musai sa ii adun in afara Bucurestiului pentru n-aveam nici cea mai vaga idee de unde i-as fi putut lua in oras. Fusese o furtuna fantastica in noaptea anterioara, batea vantul si mai tot macii isi lasasera petalele sa zboare. Am adunat cu greu cativa firavi, dar pana la Calarasi lesinasera de tot. I-am pus in graba intr-o revista la presat, dar cand ne-am intors in Bucuresti si i-am verificat erau intr-o stare deplorabila. Isi schimbasera culoarea dramatic, se desfacusera aproape in totalitate si se lipisera de paginile revistei. Am abandonat proiectul cutiutei, dar n-am aruncat revista cu maci.

In urma cu cateva saptamani, tot impiedicandu-ma de revista din care ieseau coditele macilor, m-am hotarat sa o arunc. Nu inainte de a o deschide si a mai verifica starea macilor. Mi s-au parut deodata frumosi asa fragili cum erau. Se presasera bine, petalele erau foite subtiri si delicate ca niste aripi de fluture. Cand am incercat sa ii recuperez toate coditele s-au rupt, cele mai multe petale la fel, dar am reusit sa salvez o floare intreaga si cateva petale. Am inchis o clipa ochii si-am vazut colierul. Aveam multa treaba, dar nu m-am putut abtine, l-am lucrat chiar atunci. Am pictat baza, am lipit usor petalele, le-am stropit cu culoare si am turnat ulterior rasina. A doua zi mi s-a stricat aparatul de fotografiat. Imi era asa drag de el, cum era sa il pozez cu aparatul cel mic si nepriceput? Asa ca am asteptat cuminte pana am recuperat aparatul cel bun din service. Oricum mi-ar fi parut rau sa vi-l arat asa repede – daca il dorea una dintre voi si eu nu apucam sa il privesc destul? Acum, dupa ce mi-am bucurat ochii cu el cateva saptamani, sunt gata sa-l eliberez :)

Sper ca aceea dintre voi care il va dori sa il indrageasca cel putin la fel de mult ca mine. Atat pentru felul in care arata, cat mai ales pentru povestea despre fragilitate si renastere pe care o pastreaza in el.

Pentru voi, cu drag, colierul “Poppy Statement” :)

[flickr id=”8096507066″ thumbnail=”medium” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”8096507112″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”8096507176″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”8096499463″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”8096499305″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”8096507356″ thumbnail=”small_320″ overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]

Detalii aici.