Cutie pictata “Forest Elf”

Este, se pare, o saptamana muzicala. Recomandarea de azi insa e ceva mai complexa, adica ati avea nevoie de doua ore sa o ascultati integral – este simfonia completa “Lord of the Rings” pe care eu o ador si o tot ascult decat am descoperit-o in acest format. O gasiti aici.

Prietenii imi stiu cu siguranta pasiunea pentru trilogia “Lord of the Rings” si pentru intreg universul creat de Tolkien. Astept aparitia Hobbit-ului de pe 14 decembrie mai ceva ca pe Mos Craciun :) Am citit cartile, am reascultat o parte ca audiobook, am vazut filmele de nenumarate ori, ascult simfonia de mai sus cand lucrez amintitndu-mi pasajele din film carora corespund si de fiecare data ma ia dorul sa mai vizitez o data si inca o data universul acela fantastic.

Prin urmare comanda de a picta o cutie care sa aiba un elf pe capac si un dragon in interior a venit ca o bucurie. Nu o bucurie lipsita de emotie, asa cum va povesteam si aici, cu atat mai mult cu cat mi s-a dat ca imagine de inspiratie creatia lui John Howe pe care o gasiti aici, dar fara indoiala o bucurie. A fost una dintre acele comenzi dragi sufletului meu pe care le lucrez pierduta intr-o lume speciala in care timpul sta in loc si mainile isi fac singure treaba. O lume in care stiu ca daca vreau sa scap de teama de a da gres pentru ca lucrurile sa iasa bine, trebuie sa imi opresc ratiunea si sa imi las sufletul sa picteze pentru ca sigur el va gasi solutiile potrivite in punctele problematice.

Am inceput pictand fundalul in clar, apoi i-am creat un soi de ceata cu un strat semitransparent de culoare. Dupa ce s-a uscat am inceput sa pictez usor domnita-elf.  Mi-a placut ca mi s-a parut ca lasa o imagine de putere – mi s-a parut frumoasa, dar putin inspaimantatoare in acelasi timp.

  [flickr id=”8124467492″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”][flickr id=”8124467602″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]   [flickr id=”8124449305″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]

Cand am adus pictura in stadiul acesta am trimis plina de emotie o fotografie viitoarei stapane pentru a imi comunica daca sunt pe drumul cel bun. Si pentru ca ea mi-a raspuns afirmativ am continuat lateralele si interiorul. A fost o cutie la care am lucrat multe ore si care a necesitat multa concentrare, dar as spune ca a meritat fiecare secunda. Iata finalul :)

[flickr id=”8157232335″ thumbnail=”medium” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”8157266326″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”8157232281″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”8157266154″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]

Detalii aici.