Ceas de perete “Gheisa”

Sunt o iubitoare a filmelor asiatice (fie ca vin din Japonia, China sau Coreea) din mai multe motive, dar unul dintre ele este aspectul estetic. Cum sa va spun? Filmele astea sunt frumoase. Si cand zic frumos ma refer acum strict la estetic: decor, costumatie, muzica, coregrafie. Multe dintre ele depasesc realul in mod clar doar de dragul esteticului. Asa cum o gheisa este o opera de arta in sine. Filosofie cu care eu sunt perfect in acord.

Dansul ecoului, “The Echo Dance” din “House of the Flying Daggers” este un exemplu minunat pentru ce am incercat eu sa povestesc mai sus. In film, dansatoarea este oarba.

 

Sa incheiem saptamana de lucru frumos, nu? Gheisa de pe ceas si de pe tavita  o stiti deja pe cutii, dar mi-e asa de draga incat n-am putut rezista tentatiei de a o picta din nou.

 

[flickr id=”8244240891″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”8244240715″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”8241776544″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]

Detalii aici si aici.