Set colier si cerceri “Traditii”

Vorbeam in weekend cu o prietena despre fuga romaneasca de traditii. De faptul ca multi dintre noi se lasa fascinati de traditiile altora, dar de ale noastre fug si li se par banale. Am pus noi asta in vina lipsei posibilitatii de a alege inainte de ’89 si de prezenta traditiilor in mai toate reprezentatiile tovarasului. Si e pacat. Avem traditii frumoase despre care stim tot mai putin, mai ales noi, astia de traim in capitala. Noroc cu designerii tineri inspirati care lanseaza proiecte mai mult decat interesante pornind de la traditii romanesti. Si aici as vrea sa aplaud proiectul Mandra Chic :)

Eu fac ce pot, cum pot. Poate unii dintre voi, care sunt de mai mult timp prin preajma, isi amintesc de mini-colectiile mele traditionale. Nu stiu cand sau daca voi mai gasi timp pentru o noua astfel de colectie, mai ales ca ideea de-mi statea mie pe varful degetelor a fost facuta (e drept, altfel decat as fi facut-o eu) de catre altcineva care a avut la dispozitie (mai devreme decat am avut eu) un cuptor de ceramica. Dar vom vedea ce ne aduce timpul.

Pana atunci ma bucur de faptul ca din cand in cand primesc o comanda de la voi fix pe aceasta tema :)

[flickr id=”8379234895″ thumbnail=”medium” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]

[flickr id=”8380315974″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”8379234857″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”8380315944″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”8379285199″ thumbnail=”small” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]

Detalii aici si aici.