Glazuri de ceramica noi in micul atelier Glorybox

Dragii mei,

Tanjesc de mult timp dupa glazuri speciale pentru ceramica. Glazuri cu efecte spectaculoase, dar care au costuri ridicate. N-am indraznit pana saptamana trecuta sa fac investitia cand m-am hotarat ca … este momentul. Spre surprinderea mea furnizorul din Germania s-a miscat extrem de repede si, desi am facut comanda luni seara, vineri dimineata aveam curierul cu glazuri la usa :)

Eu sunt peste masura de incantata si abia astept sa experimentez cu ele. Am luat 7 glazuri. Fiecare dintre ele are alta textura, creeaza zone de detaliu minunate in functie de stratul de glazura, pensulatie si forma, iar intersectiile dintre glazuri au dat si ele efecte impresionante. Sunt mai mult decat nerabdatoare sa le mai testez.

In final acesta este unul dintre motivele principale pentru care m-am hotarat anul acesta sa incerc la facultate. Glazurile acestea spectaculoase pot fi create de catre ceramist. E nevoie de ceva cunostinte de chimie, de experimentare, de rabdare, dar la final iti pot crea ceea ce poarta numele de signature-glazes pentru ca creatiile finale sa fie cu adevarat speciale. Abia astept!

Deocamdata am doar doua poze pentru voi. Una facuta cand inca erau caldute …

 

[flickr id=”9997477666″ thumbnail=”medium” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]

 

Si o poza care poate va clarifica mai bine de ce spun ca atunci cand e vorba de ceramica procesul nu este atat de controlabil uneori. Am pus poza inainte si dupa arderea in cuptor ca sa puteti vedea ce transformari au loc in timpul arderii.

 

[flickr id=”9997553873″ thumbnail=”medium” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]

Acum sa inceapa pregatirea pentru urmatorul targ :)

(I Love Handmade, 12-13 octombrie)