Cafeaua de vineri seara

E vineri, ora 19.20 si reusesc sa imi beau cafeaua acasa pentru prima data pentru saptamana asta. Pare banal, nu-i chiar asa. Espressor-ul e cel mai folosit electrocasnic de la noi din casa, iar dragostea (ca sa nu-i zic dependenta) mea pentru cafea cred ca este deja cunoscuta.

Am prins cateva ore libere. Nu le-as fi avut, dar mi le-am luat oricum.

A fost o saptamana greau cu tot felul de lupte interne. Despre unele pot sa va vorbesc, despre altele nu. Cert e ca saptamana asta a fost furtuna. Si furtuna a inceput cu gripa de duminica trecuta, cu ziua de luni petrecuta acasa intre paturi, aproape delirand, cu vise ciudate cand adormeam, noaptea ce-a urmat la fel, apoi de marti a inceput cursa la facutate. In fiecare zi trezit la 7, inca febrila, tusind, obosita de gripa, miscat in reluare, ajuns la facultate, lucrat, lucrat, lucrat, dar multumita de munca mea. Un profesor nou. Ba doi. Amandoi faini. Materii reinnoite. Daca am crezut ca anatomia de semestrul trecut a fost grea, sa vezi acum. Zile cu ajuns la 20.30 acasa. Aproape nemancata. Tusind tot mai tare pe masura ce dispare febra. Mananc putin, mi-e un soi de greata. Am de raspuns la mail-uri. Nu stiu cand se face 12-1.00, n-apuc sa mai lucrez. Sunt obosita, obosita, obosita … Marius plecat pe proiect. I-am dat si lui gripa. Se chinuie pe unde e. Joi vine acasa, inca febril, cu frisoane, tot nu ne putem ingriji reciproc.

Si totusi e bine. M-as muta in facultate, as respira facultate. Sunt atat de multe pe care le pot face, pe care le pot invata si pe care nu reusesc sa le fac in timpul petrecut acolo. As putea face mai mult. Mult mai mult. Si vreau. Si cu Glorybox cum ramane? Asta e conflictul meu cel mare acum. Vin mail-uri cu comenzi si nu stiu cum sa le raspund. Cum sa le programez. Cand sa gasesc timp pentru tot. Cand sa ma odihnesc. N-am avut nici o zi libera, nici macar de weekend, din ianuarie. Mint, sambata trecuta am avut, apoi m-am imbolnavit duminica. Organismul meu imi trage semnale de alarma: da’ mai stai si tu putin, femeie!

Marius zambeste si sugereaza fara vorbe ca as putea pune Glorybox in asteptare. Ca ce invat acum la facultate e mult mai pretios pentru mai tarziu, tot pentru Glorybox. Ca voi veti intelege. Mie imi e teama. Cum sa suspend ce-am construit in 5 ani?! Chiar, stiati ca am implinit 5 ani de Glorybox? Am fost asa de prinsa cu tot incat nici n-am sarbatorit.

Nu stiu, nu stiu, nu stiu …

Ofer recompensa gasitorului de timp in plus sau inventatorului zilei de 48 de ore.