Ilustratii si felicitari pictate manual

Sunt intrebata din cand in cand: tu ce faci, de fapt, mai concret?

Hmm … zau daca mi-e usor sa raspund. Ar trebui. Cel mai scurt raspuns ar fi: eu pictez. Pe ce pictezi? Pai … pe ce nu pictez, poate ar fi mai corect :)

Anul trecut am descoperit sau, mai bine zis, redescoperit acuarelele. Intai exact pe cele ale copilariei, pe care le foloseam la desen, apoi de Craciun mi-am facut cadou unele mai … profesionale. Asa am aflat ca acuarelele profesionale sunt scumpe datorita compozitiei diferite si a pigmentilor care se comporta altfel in timp. Sau asa am priceput eu de ce o cutie de acuarele profesionale costa cat 12 cutii din cele din copilarie. Am aflat apoi ca acuarela cere si hartie speciala, eheee … are insa un avantaj minunat. Pentru mine. Este foarte relaxanta. Cand ma joc cu acuarela nu imi propun sa fac lucrari complexe pentru ca n-o stapanesc si tocmai asta imi place.

Fac schite rapide (cel putin pana acum), de cele mai multe ori cu personaje dragalase care imi aduc zambetul pe buze. Si-mi place, imi place mult. Si, trebuie sa recunosc ca nu ma asteptam, joaca mea a placut si voua si v-ati insusit incet incet cam tot ce am lucrat inca de cand am poze din timpul lucrului pe Facebook. Asa ca m-am hotarat sa le vi le prezint si pe blog si le-am facut un album special pe Flickr. O parte n-au mai ajuns in album pentru ca le-am trimis catre destinatari inainte de a le face niste fotografii prezentabile. Unele au ramas ilustratii ce pot fi pastrate sau puse intr-o rama, altele s-au transformat in felicitari.

Unele dintre ele au si povesti frumoase care le insotesc, sper sa reusesc sa vi le spun candva.

Le puteti vedea pe toate intrand in albumul despre care v-am povestit mai sus. Aici va prezint intai doua ilustratii dintr-o fixatie de inceput de an, si anume “Pisicile si noaptea” si las restul pentru alte postari cu povesti. Imi pare tare rau de o a treia ilustratie in aceeasi idee care a fugit repede, repede la stapana noua si-a ramas fara poza de album, dar o puteti vedea aici :)

Click pe imagini pentru detalii.

[flickr id=”13067727154″ thumbnail=”medium” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”] [flickr id=”13067516073″ thumbnail=”medium” overlay=”true” size=”large” group=”” align=”none”]