Invitatie la expozitia Student 2014

Dragii mei,

Pentru mine anul universitar a inceput in forta, v-am mai povestit deja. Si a inceput asa pentru faptul ca intreg departamentul de arte decorative al Universitatii Nationale de Arte Bucuresti s-a pregatit pentru expozitia la care urmeaza va invit.

Am avut un singur cuvant care sa ne ghideze creatiile: recipient. Indrumatorii nostri ne-au orientat catre forme elegante, simple, curate. N-a fost chiar usor. La final, cei doi curatori ai expozitiei – doamna Gherghina Costea si domnul Lucian Butucariu -, au selectat lucrarile ce urmau sa participe la expozitie.

Am bucuria sa va anunt ca una dintre lucrarile mele a fost selectata si va asteapta vizitele la Galeria Galateea (Calea Victoriei 132, program vizitare Luni – Vineri 11.00-19.00 si Sambata 12.00-20.00). Mai jos aveti afisul evenimentului cu lista participantilor si invitatia oficiala din partea Galeriei Galateea.

 

Expozitie Student 2014

 

La Galateea, anul 2014 se încheie cu expoziția tinerilor studenți ai Universității Naționale de Arte din București, departamentul Ceramică-Sticlă-Metal. Acest eveniment se înscrie în seria de manifestări dedicate aniversării a 150 de ani de învățământ superior de arte și permite începerea unei colaborări cu galeria Galateea. Expoziția este un prilej de prezentare, evaluare și promovare a noilor talente sub îndrumarea profesorilor: Ovidiu Ionescu (lect.univ.dr.), Ilie Rusu (conf.univ.dr.), Ionel Cojocariu (lect.univ.dr.), Liana Svințiu (lect.univ.dr.), Lucian Butucariu (conf.univ.dr.), Silviu Dancea (conf.univ.dr.), Dan Popovici (lect.univ.dr.), David Leonid Olteanu (asist.univ.drd.), Ioana Stelea (asist.univ.drd.), Bogdan Hojbotă (conf.univ.dr.), Adrian Petrică (conf.univ.dr.) și Ionuț Marin (asist.univ.drd.).

Curatorii: Gherghina Costea și Lucian Butucariu

Unicitatea expoziției constă în diversitatea materiei prime – ceramică, sticlă, metal. Toate acestea anvizajează spațiul galeriei Galateea într-un desant compozițional alcătuit din sfere, calote, boluri, rectangulari. Mai tinerii artiști pornesc de la recipient – ca formă conținătoare de idei, cutume, stări, povești, gânduri. Aceștia explorează transparența sticlei, rugozitatea terracottei, robustețea inoxului, cuprului și alamei. Ei modelează sensibilitățile tactile, tomuri organice, sfere tiutiene din care iau naștere recipiente.
Raluca Băloiu

Deschisă de pe data de 21 noiembrie, expoziția va putea fi vizitată începând cu data de 24 noiembrie 2014 până pe 4 ianuarie 2015, când va fi lansat Catalogul Continuitate în artele focului.