Si a fost Anul II la UNArte

 

Cumva imi amintesc ca anul trecut aveam mai multe cuvinte la mine. Ca la incheierea anului universitar voiam sa spun (si-am si spus) mai multe si ca mi se pareau mai importante. Si mai clare.

 

Expo UNArte, an II, sem II

 

Va spun drept ca anul asta m-a atins mai mult. Creativ vorbind. Se intampla niste lucruri. Au loc niste schimbari. Se lanseaza niste lupte interne. Unele s-au incheiat, altele inca se dau. E ca un foc cu care nu poti lupta clar. Se intampla intr-un fundal dincolo de zona in care poti ajunge la lumina zilei.

Ba pe la jumatatea semestrului II m-am gandit serios sa imi inghet anul. Apoi s-a facut lumina. Au iesit din ea casetele “Fading memories” sau, daca preferati, “Amintiri in destramare”. Am simtit poate prima data nevoia de a crea ceva indiferent de consecinte si m-am lasat sa fiu vulnerabila, desi pe undeva pe la mijlocul procesului m-a luat iar teama. Am simtit insa mai clar ce inseamna arta-catharsis.

 

Expo UNArte, an II, sem II

 

Si iata ca … am dus anul la capat. Anul III ma sperie putin. Lucrarea de licenta ma terifiaza. Nu mi-e clar inca daca am ceva de spus sau ce-ar trebui sa fac ca sa scot lucrurile la suprafata.

 

Expo UNArte, an II, sem II

 

Dar undeva pe la mijlocul anului ce s-a incheiat un profesor mi-a spus “De ce iti e asa frica? Ce-o sa se intample? Scapi tu si de frica.” Si parca incep sa inteleg ce voia sa spuna.

 

Expo UNArte, an II, sem II

 

Mai am insa mai putin de un an sa scap de frica.

A fost, deci, anul II la UNArte, sectia ceramica. Mi-a placut cu frici cu tot.

 

Expo UNArte, an II, sem II